TuzlaGrad Tuzla implementira software za upravljanje Registrom nekretnina...

Grad Tuzla implementira software za upravljanje Registrom nekretnina u vlasništvu Grada – .

Grad Tuzla je, putem Službe za geodetske i imovinsko-pravne poslove, izvršio nabavku programskog rješenja za upravljanje Registrom nekretnina u vlasništvu Grada, zasnovanom na geoinformacionom sistemu. Implementacija Registra će trajati narednih godinu dana, a u skladu sa tehničkom specifikacijom predmeta nabavke. Registar nekretnina je javni registar i predstavlja sveobuhvatnu analitičku evidenciju o imovini Grada, te će pružiti značajnu podršku efikasnijem upravljanju imovinom u vlasništvu Grada Tuzle.

 

Sve gradske službe, u čijoj nadležnosti je upravljanje određenom imovinom, sistemski će upravljati istom putem modernih informatičkih alata. Registar nekretnina osigurava precizan popis – inventuru nekretnina i ostale imovine, vođenje imovine u jedinstvenoj bazi podataka, kvalitetnu informaciju o različitim vrijednostima imovine, povećanje budžetskih prihoda, promjenu načina razmišljanja o javnoj imovini, te ubrzavanje procesa rješavanja pitanja jedinica imovine koje ne stvaraju prihod.

 

Nakon potpune implementacije programskog rješenja za upravljanje Registrom imovine u vlasništvu Grada i unesenih podataka o imovini, stvorit će se uslovi za dalju nadogradnju ovog sistema u sistem javno dostupnog registra putem interneta.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU