TuzlaGrad Tuzla povećao sredstva za Narodnu kuhinju “Imaret”...

Grad Tuzla povećao sredstva za Narodnu kuhinju “Imaret” – .

Na poziv direktorice Mensure Husanović, vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle dr.sc. Zijad Lugavić danas je posjetio prostorije Narodne kuhinje „Imaret“.

„Bez podrške Grada, ne samo finansijske nego i dodjelom prostora u kojima se nalazi narodna kuhinja, mi ne bi mogli da funkcionišemo na ovaj način i u ovom kapacitetu. Gradska uprava uvijek je imala razumijevanja za najugroženije kategorije stanovništva i to čini kontinuirano već 23 godine. Sve veći broj korisnika dovoljan je pokazatelj da su naši korisnici zadovoljni i da im ovo puno znači jer za 70% korisnika ovo je jedini obrok“, – istakla je direktorica Husanović.

„Zbog sve teže ekonomske situacije i posljedica izazvanih pandemijom korona virusa, Budžet Grada Tuzle u velikoj mjeri sadrži socijalnu komponentu. Za rad Narodne kuhinje „Imaret“ Tuzla, u Budžetu za tekuću godinu, planirano je izdvajanje sredstava u iznosu od 260.000KM, što je u odnosu na 2019. povećanje za 50.000KM. Izdvajanja Grada Tuzla za socijalnu i zdravstvenu zaštitu u 2022. godini, putem nadležne Službe za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu, iznosila su 1.426.832,01 KM. Radi se o dvostruko većem iznosu u odnosu na izdvajanja tokom 2019. godine, kada je za ove namjene izdvojeno 716.660,70 KM. To je pokazatelj brige za socijalno ugrožene kategorije“, – naveo je dr.sc. Lugavić tokom razgovora, te zahvalio uposlenicima na svemu što rade za građanke i građane Tuzle.

Narodna kuhinja priprema preko 1.500 obroka dnevno i distribuira ih na jedanaest punktova, u Express restoranu i mjesnim zajednicama Tušanj, Kiseljak, Solina, Mosnik, Crvene njive, Kreka, Centar, Dragunja, Solana i Mihatovići. Ukupno 245 obroka na području Tuzle dostavlja se na kućni prag osobama starijim od 65 godina.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU