Jezero Kop Šićki Brod dobilo podvodnu atrakciju – .

U cilju unapređenja turističke ponude jezera Kop Šićki Brod, kada je u pitanju ronjenje, danas su članovi Eko-ronilačke grupe invalida  u jezoro porinuli maketu aviona dugu šest metara.

Maketa he prije spuštanja očišćenja od svega što može negativno uticati na podvodni svijet, a obzirom da se naalzi na dubini od šest metara ne predstavlja opasnost za kupače.

– Tokom hladnijih mjeseci kada se riba povuče dublje i kad nestane trave u plićem dijelu, podovodni ambijent postane poprilično monoton. Kako bismo to promijenili u jezero smo porinuli maketu aviona koja će biti zanimljiva atrakcija. Većina vrhunskih svjetskih ronilačkih destinacija predstavlja olupine brodova i aviona, pa se nadamo da će i ovo biti svojevrsna zanimljivost jezera Šićki Brod. Naravno, ovo će biti posebno zanimljivo za sve takmičare koji dolaze na Međunarodni kup u podvodnoj fotografiji koji organizujemo u septembru mjesecu svake godine, i nadamo se da će podvodne fotografije sa motivom ove makete aviona biti posebno interesantne – rekli su iz Eko-ronilačke grupe invalida.

jezero kop šićki brod dobilo podvodnu atrakciju – .

 


tuzlainfo.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU