Kalesijac Salko Hamzić debitovao za Liefering: Za selektore BiH nije dovoljno dobar, a danas je s nepunih 17 godina stao među stative u seniorskoj utakmici

kalesijac salko hamzić debitovao za liefering: za selektore bih nije dovoljno dobar, a danas je s nepunih 17 godina stao među stative u seniorskoj utakmici

Bosna i Hercegovina je na dobrom putu da izgubi još jednog talentovanog mladog fudbalera. Mladi golman Salko Hamzić nije dovoljno dobar za selektore u Bosni i Hercegovinu, ali zato Austrija spremno ulaže u njega. Dokaz je njegov današnji seniorski derbi s nepunih 17 godina na golu Lieferinga.

Salko Hamzić momak je kojem se predviđa velika golmanska karijera. Mladi čuvar mreže će za dva dana proslaviti 17. rođendan i kao rođendanski poklon došao je seniorski debi za austrijskog drugoligaša Liefering.

Hamzić je za filijalu RB Salzburga debitovao na meču protiv Stripfinga u kojem je njegov tim poražen s 2:1 i ovim su u Austriji pokazali da itekako računaju na njega.
On je danas upisao i četiri odbrane, a ono u čemu je jako dobar je i igra nogom, što je karakteristika koji brojni savremeni treneri vole.
Našao se talentovani golman i na meti selektora A reprezentacije, čuvenog Ralfa Rangnicka. On je među momcima koji su ‘zapali za oko’ iskusnom treneru i jasno mu je poručeno da se u budućnosti na njega itekako računa.

  • S druge strane iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine nisu previše raspoloženi da zovu ovog mladog golmana, iako je ova pozicija za budućnost poprilično ‘tanka’ i bez nekih imena kojima se predviđa vrhunska karijera.
    Treba istaći da je mladi čuvar mreže pozivan je na okupljanja kadetskih selekcija Bosne i Hercegovine, no nikada nije u zvaničnim utakmicama dobio šansu da pokaže šta zna.
    Zato su drugi spremni da mu pruže sve što poželi da bi nastupao za njih, pa je i Hamzić odlučio je uzeti pasoš Austrije i staviti se na raspolaganje selektorima ove selekcije.

Prošao je sve omladinske kategorije RB Salbzurga. Od januara je posuđen u Liefering, gdje su ranije igrali mnogi igrači austrijskog velikana i od njega se očekuju velike stvari u budućnosti.

(sportsport.ba/ NKP.ba)

GoSlim - smršaj zdravo

www.nkp.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU