Kolači i osmomartovski pokloni mamama djece oboljele od raka –

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti “PIPOL“, povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, danas je posjetilo Kliniku za dječije bolesti UKC-a Tuzla, gdje je uručilo kolače i prigodne osmomartovske poklone mamama djece oboljele od raka koje se sa svojim mališanima nalaze na intenzivnom bolničkom liječenju.

Kampanja „Super mame nisu same“ realizovana je u sklopu programa psihosocijalne pomoći i podrške djeci i mladima oboljelim i izliječenim od raka i članovima njihovih porodica s područja Tuzlanskog kantona. Pored mama pratilja, poklonima su obradovani i njihovi mališani koji se bore sa rakom, saopćeno je iz udruženja “PIPOL”.

Navode da je Međunarodni dan žena prilika i obaveza da pružimo posebno priznanje majkama djece oboljele i izliječene od raka, čija borba za ozdravljenje i oporavak djeteta traje 24 sata na dan, 365 dana u godini, neumorno, bez prestanka, zbog čega i same zaslužuju podršku.

Predsjednica Udruženja Amra Saračević napominje da su ovogodišnjom kampanjom “Super mame nisu same“ obuhvaćene i majke djece i mladih na kućnom oporavku kao i mame izliječenih mališana i mladih, jer sve su to majke koje na svojim leđima nose toliko tereta da često zanemaruju i zaboravljaju “ženu“ u sebi“.

– Malim i prigodnim znacima pažnje danas smo njenom veličanstvu ‘Mami’ odali posebno priznanje, i pokazali da u svojoj borbi nisu same, da mi kao Udruženje razumijemo njihovu požrtvovanost dok pronalaze i najskrivenije atome snage u sebi kako bi bile svjetlo tokom mRAKa koje će voditi njihove mališane na putu ka pobjedi. Za sve ‘super mame’ i osoblje Odjeljenja za hematologiju i onkologiju udruženje ‘PIPOL’ je u sklopu programa psihosocijalne pomoći i podrške organizovalo i zabavnu tombolu, kako bi im ovaj dan učinili još ljepšim, sretnijim i zanimljivijim, kako bi svi zajedno, timski, pobijedili dječiji rak – izjavila je Saračević.


tuzlainfo.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU