SportKuglaši Slobode pobijedili ekipu Posavine

Kuglaši Slobode pobijedili ekipu Posavine

Proteklog vikenda utakmicama 12. kola nastavljena je  Premijer lige BiH u kuglanju. Ekipa Slobode je gostovala u Gradišci i ostvarila pobjedu rezultatom 5:3 savladavši ekipu Posavine.

Početak meča nije išao na ruku Slobodu jer je poslije prvog bloka igrača gubila 2:0 i 63 čunja. Izvrsni Zahir Tartić je oborio 645 čunjeva što je najbolji rezultat u 12. kolu Premijer lige bio je bolji od Ace Lakića 579 kojem je ovo bio debitanski nastup u ovoj sezoni.  U drugom duelu Nermin Kasumović 571 iako sa više oborenih čunjeva izgubio meč poen na setove od Nikole Djurića 568.

U drugom bloku fenomenalnom igrom Mirsada Jogunčića koji je sa 629 oborenih čunjeva postavio lični rekord, osvoji meč poen i napravio razliku nad kombinacijom Šmitran/Suvajac od 119 čunjeva. U drugom duelu Samir Jogunčić 561 je rutinskom igrom savladao Vladu Marina 541. Tako je poslije 2 bloka rezultat bio 2:2 i 76 čunjeva prednosti za Slobodu.

U trećem bloku Đurić Nenad 574 je bio bolji od indisponiranog Mithata Jogunčića 491 a u duelu Mladena Svračića 569 i Senada Jogunčića 606 vodila se velika borba ali Senad je u završnici bio mirne ruke i prelomio meč u svoju korist. Utakmica je završila rezultatom 5:3 uz 30 cunjeva prednosti za Slobodu.

U narednom kolu Sloboda dočekuje ekipu Rudara iz Prijedora.

tuzlainfo.ba

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU