TuzlaManja prolaznost na ispitu iz upravljanja motornim vozilom...

Manja prolaznost na ispitu iz upravljanja motornim vozilom – .

Kako je navedeno u informaciji o polaganju vozačkih ispita, instruktorskih ispita i licenciranju predavača i ispitivača u 2022.godini, koju je Vlada TK danas prihvatila u prošloj godini na sedam ispitnih mjesta, na ispitu iz poznavanja propisa o bezbjednosati saobraćaja testirano je ukupno 9.177 kandidata od čega je 5.931 kandidat položio, a 3.246 kandidata nije položilo ispit, s tim da su neki od kandidata više puta polagali ispit.

Prosječna prolaznost na ispitu iz poznavanja propisa u izvještajnom periodu je iznosila 65% što je za 11% manje u odnosu na 2021. godinu.

Broj kandidata koji su položili ispit iz poznavanja saobraćajnih propisa manji je za oko 13% u odnosu na 2021.godinu. Istovremeno na 10 ispitnih mjesta na ispitu iz upravljanja motornim vozilom provedeno je ukupno 9.330 ispita od čega su na 7.447 ispita kandidati položili, a na 1.883 ispita nisu položili ispit.

Prosječna prolaznost na ispitu iz upravljanja motornim vozilom u izvještajnom periodu je iznosila 80% te je za 1% manje u odnosu na 2021.godinu. Također i broj kandidata koji su položili ispit iz upravljanja motornim vozilom je za oko 14% manji u odnosu na 2021.godinu.

Tokom prošle godine na javne pozive za stjecanje instruktorske dozvole je prijavljeno 32 kandidata od čega je 13 kandidata steklo instruktorsku dozvolu u prvom ciklusu, jedan kandidata u drugom ciklusu i 15 kandidata u trećem ciklusu, dok 3 kandidata nisu ispunjavali uslove za stjecanje dozvole, navdeno je u infromaciji.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU