ObavijestiNajavljen zbor građana u Slavinovićima, tema grijanje i...

Najavljen zbor građana u Slavinovićima, tema grijanje i zagađenje zraka

Mjesna zajednica Slavinovići jedna je od mjesnih zajednica na području Tuzle koja je samo djelomično pokrivena centralnim grijanjem. Dok je grijanje uvedeno u većinu stambenih zgrada, u kuće nije. Vlasnici kuća za zagrijavanje koriste ugalj, pelet, drva ili toplotne pumpe. Zrak u Slavinovićima je zagađen i opasan za zdravlje.

Budući da su ugalj, pelet i drva poskupili te da ih je postalo teško i nabaviti, grijanje je za sve veći broj domaćinstava postalo ozbiljan problem. Uz to, potrošnja energije je velika ako objekti nisu izolovani što dodatno povećava i troškove i zagađenje zraka. Blaga zima iza nas samo je privremeno ublažila ovaj problem.

Zbog ovih problema s kojima se mještani suočavaju Front slobode odlučio je organizirati zbor građana Slavinovića koji će se održati u utorak 28. marta s početkom u 18:00 u prostorijama mjesne zajednice Slavinovići.

Na zboru će biti predstavljena anketa o zagrijavanju i zagađenju u ovoj mjesnoj zajednici koju je proveo Front slobode, o metodama uštede energije i zagađenju zraka govorit će Džemila Agić, ekspertica za izolaciju objekata, ekologiju i energiju, a na zbor su pozvani i predstavnici Centralnog grijanja da izlože daljnje planove širenja mreže centralnog grijanja.

Građani će imati priliku razgovarati o problemima zagađenja zraka, zagrijavanja, troškovima grijanja ali i drugim problemima koji opterećavaju ovu mjesnu zajednicu. Iz Fronta slobode pozivaju sve mještane Slavinovića na zbor kako bi građani zajedno s ekspertima razgovarali o problemima i ponudili korake za njihovo rješavanje.

tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU