TuzlaNestao mladić iz Gradačca, porodica i službe spašavanja...

Nestao mladić iz Gradačca, porodica i službe spašavanja mole za pomoć –

Gorska služba spašavanja Srebrenik i Kantonalna uprava civilne zaštite Tuzlanskog kantona, objava na društvenim mrežama su zatražili pomoć građana u prikupljanju informaciju o nestaloj osobi, Aldinu Huskiću iz Gradačcu.

Objavu Gorske službe spašavanja Srebrenik prenosimo u nastavku:

Poštovani, tokom dana smo vršili prikupljanje info. Vezano za nestalog Aldina Hasukića iz Gradačca, nažalost nikakve nove info. koje bi nas uputile u pravcu njegovog kretanja. Ekipa u terenu vrši analizu i prikupljanje info. zajedno sa pripadnicima policijske postaje Gradačac, tako da bi smo pokušali odrediti neke smjernice za naše djelovanje.

Moramo naglasiti da je to pretraga terena urbanog područja te nije naša klasična domena djelovanja, no uprkos tomu zajedno sa policijskom postajom Gradačac i rodbinom. Radimo na prikupljanju info. koje bi nas mogle dovesti do pronalaska nestalog.

Želimo naglasiti da je, Aldin osoba sa posebnim potrebama; imao je naviku i prije otići od kuće, ali bi se uvijek vratio nakon 3 do 4 sata provedenih napolju.

Ovim putem apeliramo na medije da prenesu vijest o nestalim Aldinu a svi koji žive u blizini nestalog da pregledaju svoje pomoćne objekte u kojima bi se mogao isti nalaziti.

Želimo skrenuti pažnju da nestali trenutno ima kraću bradu na licu, da dodatno obrate pažnju oni koji ga osobno ne poznaju.

Ukoliko ste vidjeli nestalu osobu ili imate neke info. o pronalasku nestalog ljubazno vas molimo da kontaktirate najbližu policijsku postaju ili GSS Srebrenik: 062/185-715, navodi se u informacji objavljenoj na društvenim mrežama./Tuzlainfo/


tuzlainfo.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img