TuzlaOdržana manifestacija ‘Dani porodičnih vrijednosti’ –

Održana manifestacija ‘Dani porodičnih vrijednosti’ –

Dani porodičnih vrijednosti tradicionalna je manifestacija Behram-begove medrese u Tuzli, a protkana je Kur’anskim ajetima, hadisima, poezijom i prozom iz nagrađenih učeničkih radova i kraćih obraćanja uvaženih gostiju. Radi se o jedinstvenom kulturnom događaju koji predstavlja susret majki učenika Medrese i brojnih prijateljica ove škole.

Cilj je da se ukaže na potrebu afirmacije porodičnih vrijednosti koje kroz porodicu mogu biti značajne za cijelo društvo, izjavila je Merzija Kasumović, profesorica akaida u Behram-begovoj medresi Tuzla.

 

Pored učenika i učenica Behram-begove medrese, nastupila je i specijalna gošća programa Šejma Mehić, poznata bosanskohercegovačka interpretatorka ilahija i kasida, te učenici Javne ustanove „Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju“ Tuzla.

 

– Mi inače sa ovom djecom i nastavnim osobljem sarađujemo duži niz godina. Svake godine učenici Behram-begove medrese u Tuzli, odrađuju volonterski angažman u Zavodu za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju, te su učenici Zavoda bili gosti današnje manifestacije. Dragi su nam saradnici i željeli smo ih ugostiti, izjavila je profesorica akaida u Behram-begovoj medresi Merzija Kasumović.

Tokom programa dodijeljene su i nagrade za prva tri osvojena mjesta na literarnom konkursu koji je Behram-begova medresa raspisala u saradnji s Pedagoškim zavodom,u konkurenciji osnovnih i srednjih škola.

 

Prisutnima su se obratili i Ahmed Hatunić, direktor Behram-begove medrese i muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

 

U konačnici ova manifestacija želi ukazati da je zapravo sama porodica velika vrijednost i da svaki segment porodice treba vrednovati i čuvati. U vremenu kada je empatije sve manje, a kada je licemjerstva sve više, porodica je ta koja treba biti svijetla tačaka na kraju tunela svakog čovjeka.

U okviru Dana porodičnih vrijednosti, dan prije ove manifestacije, u Behram-begovoj medresi je održana javna tribina pod nazivom “Uloga žene u očuvanju porodičnih vrijednosti. Gošća tribine bila je Fahira Fejzić-Čengić, dr. i profesor na Odsjeku žurnalistike u Sarajevu. Sa tribine je poslata poruka podrške ženama i istaknut je značaj uloge žene u svojoj porodici. /S.P./


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU