Pomozi.ba do sada prikupio više od milion KM za pomoć Palestini

pomozi.ba do sada prikupio više od milion km za pomoć palestini

Udruženje Pomozi.ba informisalo je javnost da su prikupili nešto više od milion maraka za pomoć narodu Palestine, a kako navode četvrtinu tog iznosa već su uplatili humanitarnim organizacijama koje dijele pomoć u vidu hrane, vode, higijene i medicinskih sredstava u južnom dijelu Pojasa Gaze.

Četvrtinu iznosa od milion KM, 250.000 KM Pomozi.ba je uplatio uplatio na račune tri partnerske organizacije – Rahma Austria, Swiss Barakah Charity i palestinske NATUF for Environment and Community Development.

Također, kako su objavili putem organizacije Rahma Austria koji su trenutno u Gazi i tamo dijele pomoć i preko njih su iz Pomozi.ba donirali 100.000,00 KM.

Iz Pomozi.ba su također saopštili da nakon što je dres čileanskog kluba Deportivo Palestino. kojeg su u ovoj organizaciji dobili na poklon, pa su ga potom postavili na aukciju.

Urađena je “tiha aukcija” i ovaj unikatni dres su ponudili nekolicini prijatelja, donatora.

GoSlim - smršaj zdravo

“Upravo je jedan od njih ponudio 5.000 KM za dres Deportiva Palestino. Iako je prvobitno želio da njegova donacija bude anonimna, zbog transparentnosti ćemo reći da se radi o reperu Jala Bratu, koji ima ogromnu želju da pomogne palestinskom narodu, a ovo je samo jedan od načina, na koji to može uraditi”, navedeno je iz Pomozi.ba.

  • Podsjetili su građane iz Pomozi.ba da i oni mogu pomoći narodu Palestine pozivom na broj 17006 i u predviđenim kutijama u raznim objektima koji učestvuju u ovoj akciji.

(NKP.ba)

www.nkp.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU