02.12.2021
10 C
Tuzla

Povučena odluka Vlade TK: Kafićima dozvoljen rad do 23 sata, ali uz potvrde o cijepljenju

-

Prema prijedlogu ministra za turizam, trgovinu i saobraćaj TK, Hamze Bešića, ugostiteljskim objektima u Tuzlanskom kantonu je produženo radno vrijeme do 23 sata.

Ovu odluku danas je na vanrednoj sjednici usvojila Vlada TK, a osim na ugostiteljske objekte odnosi se i na tržne centre i druge objekte koji su po prethodnoj odluci mogli raditi do 21 sat, piše tuzlainfo.

Izmjenom Naredbi Kriznog štaba TK ugostiteljima se omogućava rad do 23 sata bez muzike uživo, ali od 19 sati do 23 sata u ugostiteljskim objektima mogu boraviti osobe koje moraju posjedovati COVID potvrde ili takozvano 3G pravilo.

-negativan antigenski ili PCR test, ne stariji od 48 sati, izdat od registrovane ustanove ili laboratorije ili;

-potvrda o prebolovanom COVID 19, ne starija od 6 mjeseci ili,

-potvrda o završenom cijepljenju.

Ova mjera važit će do 19.11.2021.

Nova odluka uslijedila je nakon pritiska velikog dijela javnosti, te ugostitelja i niza sastanaka sa Kriznim štabom TK.

Ugostitelji su ranije održali i proteste ne želeći pristati na nove naredbe, a neki od njih su radili i poslije 21h zbog čega su kažnjeni, dok je jedan ugostiteljski objekat zatvorio svoja vrata zbog odluke Vlade, te već nekoliko dana ne radi.

Zima u Tuzli: Počelo ukrašavanje Trga slobode i postavljanje zimskih kućica

Na tuzlanskom Trgu slobode 10. decembra počinje tradicionalna manifestacija Zima u Tuzli, koja će trajati do 09. januara 2022. godine. Danas je počelo postavljanje kućica,...

Preminuo je Salih Tučić