TuzlaPrevoznici uglja iz TK nezadovoljni, žele red utovara...

Prevoznici uglja iz TK nezadovoljni, žele red utovara prema redoslijedu dolaska – .

Prevoznici uglja iz Tuzlanskog kantona ponovo su u problemu. Svoje nezadovoljstvo iskazali su protestom. Njih 50 se okupilo ispred rudnika Mramor tražeći da im menadžment ispuni dva zahtjeva: da bude puštena slobodna uplata uglja i da se formira red utovara prema redoslijedu dolaska. Dobili su obećanje da će im zahtjevi biti ispunjeni, piše Federalna.ba.

Dok prevoznici uglja danima stoje u redu ispred rudnika Mramor i Šikulje, čekajući priliku za utovar, menadžment rudnika Kreka redovno omogućava određenom broju firmi da obavljaju posao. Tako, kažu prevoznici, dolazi do nepravde na koju ne mogu ostati nijemi.

„I sinoć su natovarili i svaku noć, i javili su se problemi među ljudima. Jedno vrijeme su bili u Doboju u Stanarima, svi ovi kamioni, sad nema. Ako nema – nema nikome, a ne nekim su dali, nekim nema“, kaže prevoznik uglja Sevludin Kurtić.

„Mi ostali, niko nije natovario tone uglja s ovog rudnika ima tri mjeseca“, dodaje prevoznik uglja Izet Zahirović.

Posljedice ne osjete samo prevoznici. Građani Tuzlanskog kantona koji su ranije uplatili novac kod dobavljača još čekaju na isporuku zbog istog problema – zastoja koji nastaje nepoštivanjem redoslijeda.

„Naše mušterije koje godinama od nas kupuju ugalj nisu ga dobili. U svijetu je energetska kriza i borimo se svim silama da se ne stvara monopol“, ističe prevoznik uglja Semir Ćatović.

„Kome mi da se obratimo? Uplatio sam ugalj i sad čekam da im dođe ta certifikacija. Šta ja znam šta je to i kad će doći, nemam pojma“, kaže penzioner i kupac uglja Izet Halilović.

Iako su nakon protesta pozvali prevoznike na razgovor, niko iz menadžmenta Kreke nije htio pred kamere da bismo dobili odgovore na pitanje zašto se ovaj problem iz godine u godinu ponavlja.

Prevoznicima su obećali ispunjenje dijela zahtjeva i poštivanje redoslijeda. No, u riječi bez djela, kako kažu, ne vjeruju. Vjerovat će tek kada počne utovar i kada ponovo budu mogli raditi svoj posao, piše federalna.ba.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU