TuzlaRealizovane radionice i treninzi u okviru Erasmus+ projekta...

Realizovane radionice i treninzi u okviru Erasmus+ projekta “INTERBA” – .

Univerzitet u Tuzli učestvuje u okviru Erasmus+ projekta pod nazivom ”INTERnationalization at Home: Embedding Approaches and Structures to Foster Internationalization at Western Balkans/INTERBA.

Jedna od planiranih aktivnosti u okviru INTERBA projekta je održavanje radionica i treninga na partnerskim institucijama u Bosni i Hercegovini, Albaniji i Kosovu.

Dana 28. i 29. decembra 2022. godine održane su hibridne radionice i treninzi na Univerzitetu u Tuzli, Tehnološkom fakultetu, u novoformiranoj INTERBA laboratoriji – Računarskom centru, kao jednim od ishoda INTERBA projekta i putem Zoom aplikacije.

Prvog dana radionica i treninga predstavljene su dvije sesije i to:

  • Sesija 1: INTERBA project presentation and Re-Training programme. Profesor Elvis Ahmetović je učesnicima predstavio informacije o INTERBA projektu i programu treninga.
  • Sesija 2: Re-Training – Didactics, curriculum development, and curriculum planning. Vanredni profesor Nijaz Tihić održao je prvi dio ove sesije fokusirane na lični i profesionalni razvoj nastavnika i aktivno učenje kao odrednicu savremene nastave.
  • Sesija 2: Re-Training – Didactics, curriculum development, and curriculum planning. Profesor Elvis Ahmetović održao je drugi dio ove sesije fokusirane na faze procesa izrade nastavnog plana i programa i SCATE pedagoški model.

Također, prezentovane su dvije sesije drugog dana radionica i treninga i to:

  • Sesija 1: INTERBA project presentation and Re-Training programme. Profesor Elvis Ahmetović održao je ovu sesiju jer su novi učesnici pohađali radionice i treninge. Cilj je bio podijeliti informacije o INTERBA projektu i programu sa širom publikom.
  • Sesija 2: Leading Towards Sustainable Gender Equality Plans in Research-Performing Organizations. Vanredna profesorica Vesna Bratovčić održala je ovu sesiju fokusiranu na održive planove za rodnu ravnopravnost u istraživačkim organizacijama.

Učesnici su bili uključeni u aktivnosti u vezi tematike sesija i evaluacije sesija tokom oba dana radionica i treninga. Na osnovu komentara i rezultata evaluacije sesija i ukupne evaluacije za oba dana radionica i treninga, iste su bile profesionalno organizovane i veoma interesantne za različite učesnike, uključujući nastavno, tehničko i administrativno osoblje i studente.

Agenda radionica i treninga dostupna je  OVDJE, a video prezentacija INTERBA projekta dostupna je na YouTube kanalu.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU