TuzlaSindikat ŽFBiH podružnica Tuzla pokreće akciju za pomoć...

Sindikat ŽFBiH podružnica Tuzla pokreće akciju za pomoć građanima Turske i Sirije – .

Samostalni sindikat izvršnog osoblja područje infrastrukture Željeznica Federacije BiH Područje Tuzla izrazio je najdublje suosjećanje svim građanima Turske i Sirije kao i porodicama nastradalih u razornom zemljotresu koji je pogodio ove dvije zemlje.

– Duboko smo ožalošćeni nakon užasnog zemljotresa na tursko-sirijskoj granici. Slike koje već sedam dana svakodnevno dolaze do nas putem medija naprosto niko pa ni mi Željezničari ne možemo ostati indolentni. Naše misli i molitve su sa onima koji su stradali, zaglavljenima ispod ruševina i povrijeđenima kao i sa svim spasiocima koji čine sve što je u njihovoj moći da spasu živote – saopćen oje iz ovog sindikata.

Izrazili su i duboko suosjećanje kolegama i uposlenima Turskih državnih željeznica TCDD, željeznička kompanija u vlasništvu Vlade Republike Turske sa sjedištem u Ankari.

– Nasparam cijelokupne situacije Samostalni sindikat Infrastrukture ŽFBIH – Područije Tuzla pokreće akciju za pomoć građanima Turske i Sirije. Naše malo nekome je puno, a nikad se ne zna kad nama može zatrebati pomoć. I dabogda nikad nikome ne zatrebala – navodi se u saopćenju.


tuzlainfo.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img