Stranka za BiH suspendovala Asmira Hasića –

Stranka za Bosnu i Hercegovinu u četvrtak 16.03.2023. godine održala je16. redovnu sjednicu Predsjedništva SBiH na kojoj se raspravljalo o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH.

Na sjednici su doneseni i određeni zaključci, među kojima i onaj o suspenziji predsjednika kluba zastupnika u Skupštini TK Asmira Hasića.

– Stranka za BiH na nivou Tuzlanskog kantona neće biti dio parlamentarne većine, a predsjednik kluba zastupnika Asmir Hasić suspendovan je sa stranačkih funkcja zbog djelovanja suprotno odlukama organa stranke i potpisivanja sporazuma sa drugim političkim subjektima bez odluke stranačkih organa, kao i zbog manipulacija izbornim rezultatima u gradu Živinice gdje su nakon ponovnog prebrojavanja glasova od strane CIK-a utvrđena znatna odstupanja u broju glasova u korist kandidata iz Živinica – saopšteno je jučer iz Stranke za BiH.

Kako će dalje u Skupštini TK funkcionisati Asmir Hasić i Emir Salihović, poslanici Stranke za BIH u Skupštini TK, bit će poznato danas, kada su njih dvojica i šest vijećnika iz GV Živinice zakazali press konferenciju. /Tuzlainfo.ba/


tuzlainfo.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU