Sutra u Srebrenici počinje naučni skup “Uloga i značaj imama u procesu povratka” – .

Udruženje Ilmijje sutra u Srebrenici ogranizuje naučni skup pod nazivom “Uloga i značaj imama u procesu povratka”.

Ovaj zajednički projekat Udruženja Ilmijje i Muftijstva tuzlanskog ima za cilj rasvijetliti i afirmirati časnu ulogu imama koji su nerijetko i prvi povratnici u naše razorene džemate.

U okviru ovog događaja predviđen je bogat program, a koji je danas predstavljen na press konferenciji koja je održana u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.

Dr. Elvir Duranović, stručnik saradnik Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka govorio je o ciljevima ovog skupa.

Posebnu podršku održavanju ovog skupa pružilo je Muftijstvo tuzlansko. Član Organizacionog odbora i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Mensur Husić, također se obratio prisutnima.

Nesib Hadžić, predsjednik Udruženja Ilmijje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini govorio je o najvažnijim edukacijskim oblicima koje je realiziralo Udruženje Ilmijje, a izdvajaju se: seminari, naučni kolokviji, tribine i izdavačka djelatnost. Imajući u vidu afirmaciju uloge i značaja imama u procesu povratka ali i našem društvu općenito on je dodao:

Svoje iskustvo o povratku u Zvornik sa prisutnima je podijelio Mustafa-ef. Muharemović, predsjednik Islamske zajednice Zvornik.

Naučni skup biće održan u Bosanskom kulturnom centru u Srebrenici 25. januara sa početkom u 10 časova./S.P./

 


tuzlainfo.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU