SapnaTeočanin Sadmir Hasanović sponzor odlaska mladih kik boksera...

Teočanin Sadmir Hasanović sponzor odlaska mladih kik boksera iz Janje na Evropsko prvenstvo u Mađarskoj

Sadmir Hasanović iz teočanskog naselja Sniježnica, koji živi i radi u Njemačkoj, sponzorisao je odlazak članova Kik boks kluba “Janja” na Evropsko prvenstvo koje će se održati u Mađarskoj.

Ovaj klub broji 25 aktivnih članova i do sada su nastupali na velikom broju takmičenja kako u BiH tako i u inostranstvu, gdje su osvajali brojne medalje, diplome i pehare.

S obzirom da sami nisu mogi isfinansirati odlazak na prvenstvo Evrope u Mađarsku, pomogao im je Hasanović, koji je u razgovoru za našu medijsku kuću kazao:

“Kada sam dobio prijedlog da budem sponzor ovim mladim sportistima, nije bilo dvoumljenja. Najbitnije je da mlade sklonimo sa ulica i udaljimo od poroka, a sport je najbolji način za to. Vjerujem da će kik bokseri iz Janje dostojno predstaviti BiH na Evropskom prvenstvu i opet se vratiti sa medaljama oko vrata”, rekao je Hasanović.

Članovi Kik boks kluba “Janja” će u Mađarskoj nastupiti kao “Hasanović tim”, a cilj je u budućnosti omasovljivanje članova kluba i proširenje na još borilačkih vještina.

rtvglasdrine.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU