TuzlaU toku ove godine planirana sanacija dijela ulice...

U toku ove godine planirana sanacija dijela ulice Vukovarska – .

U prostorijama mjesne zajednice Ši Selo sinoć je održan radni sastanak kojem su, na poziv članova savjeta mjesne zajednice, prisustvovali vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić i pomoćnik gradonačelnika za Službu za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, Mirela Uljić. Razgovaralo se o projektima koji se realizuju ili su u planu za realizaciju u narednom periodu. Između ostalog, radi se o projektima regulacije oborinskih voda, sanaciji i asfaltiranju puteva, javnoj rasvjeti, saobraćajnoj signalizaciji i mjesnoj ambulanti.

Tokom sastanka konstatovano je da je Gradska uprava na području ove mjesne zajednice u toku protekle godine realizovala više kapitalnih projekata, kako bi se poboljšao kvalitet života mještana. Izvršena je sanacija i asfaltiranje dijela puta u ulici Vukovarska, od broja 126-199, u dužini 620 metara, vrijednosti 180.000KM, sanacija i asfaltiranje dijela ulice Vukovarska, u dužini 430 metara, od broja 152-184, u vrijednosti 52.000KM, uspostavljen je kružni tok kod Prinčeve džamije, u vrijednosti 6.000KM, dostavljen je posipni material, sanirane su uradne rupe i kanalizacija kod Prinčeve džamije, u vrijednosti oko 15.000KM, instalirana je javna rasvjeta u ulici Panorama, vrijednosti 6.000KM.

U toku ove godine planirana je sanacija i asfaltiranje dijela ulice Vukovarska, od broja 152-167-173, dužine 280 metara, vrijednosti 52.000KM i postavljanje javne rasvjete Ulica Vršani, za šta je u toku postupak javne nabavke.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU