TuzlaVeterinarski zavod TK bilježi kontinuiran pad prihoda –

Veterinarski zavod TK bilježi kontinuiran pad prihoda –

Na danas održanoj sjednici Vlada TK je dala saglasnost na Plan sanacije gubitaka u poslovanju Javne ustanove „Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona“ Tuzla.

Kako se iz Plana vidi, od 2017. do 2021. godine Zavod je bilježio kontinuiran pad prihoda, što se stabiliziralo tek u 2022. godini, te u iskazanim projekcijama za tekuću godinu.

Istovremeno Zavod je zadržavao troškove na približno istom nivou, te su u 2021.godini, kada je Zavod poslovao sa najvećim gubitkom, troškovi bili na nivou 2017. godine kada Zavod nije imao gubitaka u poslovanju. S tim u vezi, u dokumentu se navodi da Zavod i u tekućoj godini namjerava nastavak mjera štednje koje su uvedene tokom 2022. godine. Planom sanacije Zavod je predvidio niz mjera koje podrazumijevaju povećanje konkurentnosti na tržištu, uvođenje novog spektra usluga, izrada i ponuda paketa usluga za klijente, te ubrzanje naplate potraživanja s jedne strane, te smanjivanje svojih troškova s druge strane. Istovremeno Zavod je predložio i nekoliko mjera koje očekuju od osnivača, odnosno Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona.

U cilju usklađivanja radnih mjesta i odjeljenja u skladu sa propisima i standardima potrebnim za djelatnost koju Veterinarski zavod obavlja, Vlada je danas dala saglasnost na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u JU „Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona“ Tuzla, saopšteno je iz Vlade TK.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU