Monday, October 25, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiVijestiVlada TK za mališane osigurala više od 14.000 novogodišnjih paketića

Vlada TK za mališane osigurala više od 14.000 novogodišnjih paketića

-

Vlada TK za mališane osigurala više od 14.000 novogodišnjih paketića…

Povodom nastupajućih novogodišnjih praznika, prigodnim paketićima delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Denijalom Tulumovićem, obradovala je štićenike Doma za djecu bez roditeljskog staranja.

Radi se o tradicionalnoj aktivnosti Vlade Tuzlanskog kantona, a ovogodišnji projekat je svojim obimom do sada najveći. Iako predstavnici Vlade, zbog epidemioloških mjera nisu obilazili sve ustanove i udruženja, ove godine podijeljeno je više od 14.000 novogodišnjih paketića.

Vlada TK
Vlada TK za mališane osigurala više od 14.000 novogodišnjih paketića 2

Osim Doma za djecu bez roditeljskog staranja, između ostalih, paketiće su dobili mališani u Dječijoj klinici i COVID bolnici Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla, Udruženju slijepih građana u Lukavcu, Udruženju roditelja onesposobljene djece i onesposobljenih lica Tuzlanskog kantona URODIOL, Udruženju građana majke hendikepirane djece, Udruženju Mali svijet, Udruženju građana Koraci nade, Udruženju roditelja samohranih majki TK, Udruženju Amica Educa, Udruženju žena Romkinja Bolja budućnost, te Udruženju građana Zemlja djece.

Tokom današnje posjete premijer Tulumović i ministri su djeci, te uposlenicima Doma, ali i svoj drugoj djeci zaželjeli sretne novogodišnje praznike, brzo ozdravljenje i školski uspjeh u 2021. godini, prenosi tuzlainfo.ba.

„Vlada Kantona ovim nastavlja tradiciju novogodišnjeg obilaska ovih ustanova u kojima su smješteni mališani. Ovim gestom i skromnim poklonima želimo ih razveseliti i vidjeti osmijeh na njihovom licu. Tu smo da im čestitamo novogodišnje praznike i poželimo sve najbolje“ rekao je tokom podjele paketića premijer Kantona Denijal Tulumović, te izrazio zahvalnost njemačkoj Fondaciji „Rudolf- Walter-Stiftung“ i dječijem „Selu mira“ Turija i direktoru Osmanu Pozderoviću, na podršci u realizaciji ovog projekta.

Osim premijera Tulumovića paketiće su mališanima uručili ministrica zdravstva Dajana Čolić i sekretar Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak Anto Iljkić – saopšteno je.

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

poliklinika-diva

Poliklinika Diva – Stručnost iznad svega

Ako tražite stručnjake za estetsku i lasersku medicinu, onda je Poliklinika Diva pravo mjesto za vas. Dovoljno je reći da su u vrijeme kada...