TuzlaZavršen 15. međunarodni simpozij “Sport i zdravlje” –...

Završen 15. međunarodni simpozij “Sport i zdravlje” – .

Na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport uspješno održan 15. međunarodni simpozij “SPORT I ZDRAVLJE”.

– Ponosno možemo reći da smo 01. i 02. 12. 2022. godine održali jedan on najboljih simpozija u ovih 15 godina postojanja. Dokaz tome jesu vrhunska predavanja naših predavača: prof.dr. Marijana Mladenović, Robret Seligman, diplomirani trener i vrhunski gimnastičar, Mr.sci. Marino Bašić, Dr.sci. Almir i Mr.sci. Adnan Maljević i prof.dr. Vesna Bratovčić, ali i reakcije naših učesnika koji su imali samo riječi hvale za ovogodišnji simpozij – istakli su iz Fakulteta za tjelesni odgoj i sport.

Tema simpozija: “Razvoj karijere” je izazvala mnogo interesa, a o tome su govorili jedni od najuspješnih ljudi iz svijeta kineziologije, psiihologije i inkluzije. Mnogo korisnih savjeta, životnog iskustva i praktičnih informacija koje će, nadamo se, pomoći našim učesnicima da poboljšaju svoj biznis ili ako već nemaju da krenu u ovom pravcu. Predavači su predstavili mogućnosti razvoja karijere nakog završetka Fakulteta i nesebično podijelili svoja znanja i iskustva sa prisutnim učesnicima.

završen 15. međunarodni simpozij “sport i zdravlje” – .
Prvi dan simpozija krenuo je sa svečanom dodjelom priznanja našim penzionisanim profesorima i bivšim dekanima Fakuleta, a u sklopu jubileja kojeg Fakultet obilježava, 20 godina postojanja Fakulteta kao samostalne organizacione jedinice Univerziteta u Tuzli, zatim 60 akademskih godina edukacije u fizičkoj kulturi i naravno 15 godina kontinuirane organizacije simpozija.

Također, u sklopu predavanja prof. Marijane Mladenović predstavljene su dvije nove knjige profesorice Mladenović, “Psihologija u sportu” i “Psihološki aspekti sportskog uspeha”, koje će svojim sadržajem sigurno pomoći svima koji se bave trenerskim poslom ali i sportistama da postanu bolji u onome šta rade.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU