back to top

TUZLA DANAS / Preko 270 novozaraženih, prijem za roditelje, obustave…

U nastavku pročitajte najaktuelnije vijesti kada je u pitanju Tuzla danas…

Tokom proteklog vikenda u TK je testirana 921 osoba na COVID 19. Od toga je 278 novih pozitivnih nalaza. Nažalost, u protekla tri dana zabilježeno je i  14 smrtnih ishoda povezanih sa korona virusom. Najmlađa osoba je 1981. godište, a najstarija 1932 . Najviše pozitivnih zabilježeno je u Tuzli – 99 .

Gradonačelnik Tuzle organizovao je prijem za predstavnike udruzenja roditelja djece sa smetnjama autstičnog spectra. Emina Altumbabić, obaljat će funkciju predsjednice Udruženja roditelja i djece , osoba sa autizmom URDOSA-a Tuzla, nakon smrti oca Mehe Sadikovića.  Razgovarano je i o podršci Grada URDOS-i  i nastavku izgradnje Centra za autizam u Tuzli, prvom u BiH. Gradnja Centra je pri kraju. Preostali su izgradnja podstanice i njena hladna i topla proba. Gradonačelnik Imamović je istakao da je već imenovao  Komisiju za tehnički pregled.

Zbog građevinskih radova na sanaciji kolovoza i pripadajućeg trotoara u ulici Patrotske lige u Tuzli, od danas pa do 28.oktobra biće potpuno obustavljen saobraćaj. Mole se građani da do okončanja radova koriste alternativne putne pravce, te poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Video pogledajte OVDJE.

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU