Banovići:Omladinski projekat „Moja zajednica-moja odgovornost“

banovići:omladinski projekat „moja zajednica-moja odgovornost“U prethodnih godinu dana u Banovićima je realiziran projekat za djecu i mlade pod nazivom „Moja zajednica-moja odgovornost“. Riječ je o prvom samostalnom projektu omladinskog aktiviste Dženana Sejdinovića nastao kao rezultat učešća na Become BOLD programu koji provodi organizacija Youth Power, a finansira Ambasada SAD-a u Bosni i Hercegovini.

U okviru projekta učenici VI, VII, VIII i IX razreda banovićkih osnovnih škola su imali priliku da učešćem u 15 radionica u svakoj od škola partnera unaprijede životne vještine i znanja iz oblasti društvenog aktivizma i medijske pismenosti.
Pored toga učenici su pohađali i po 10 radionica likovne umjetnosti u okviru kojih su zajedno sa mentorima oslikali murale na zidovima svojih škola i uredili školska dvorišta.

Nakon uspješno realizovanog događaja, koordinator projekta Dženan Sejdinović, nam je rekao:

“Projekat je osmišljen kao prilika za djecu i mlade koji žive u ruralnim i suburbanim područjima općine Banovići da učestvuju u aktivnostima koje su im inače teže dostupne nego djeci koja žive u gradskim sredinama. Tako da su u prethodnih nešto manje od godinu dana djeca iz tri mjesne zajednice sa područja općine Banovići – Oskove, Banovići Sela i Treštenice korisno provodili svoje slobodno vrijeme, učili, družili se i upoznavali jedni druge. Učesnici projekta su osnaženi na različitim poljima, stekli su znanja i vještine o različitim temama koje će im u budućnosti biti od značaja i pomoći im da i sami pokrenu i organizuju neke aktivnosti u svojoj zajednici”, izjavio je Dženan Sejdinović, koordinator projekta./M.S./

www.zivinice.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU