back to top

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović posjetio Gradačac

Izražavajući poštovanje stanovnicima Gradačca za sve što su do danas učinili za domovinu član Predjedništa Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović, posjetu Gradačcu započeo je polaganjem cvijeća na spomen-obilježja u gradskom parku i odavanjem počasti šehidima-poginulim borcima i civilnim žrtvama u odbrambeno-oslobodilačkom ratu te poginulim borcima u narodno-oslobodilačkoj borbi i žrtvama fašizma. U razgovoru sa gradonačelnikom Gradačca, Edisom Dervišagićem i predsjedavajućim Gradskog vijeća Mustafom H.Ađulovićem upoznao se sa privrednim i društvenim razvojem ove lokalne zajednice.

– Bila je ovo prilika da predstavimo stanje u Gradačcu, privredni razvoj Gradačca i iskažemo svoju potrebu da aktivnosti koje Grad Gradačac provodi kroz realizaciju određenih infrastrukturnih projekata a koji zahtijevaju, između ostaloga, i ratifikaciju kroz Predsjedništvo Bosne i Hercegovine sa svoje strane gospodin Bećirović ubrza. Što je očekivati u narednom periodu da bude urađeno i ova posjeta je jako korisna, rekao je gradonačelnik Dervišagić.– Moja je želja da Gradačac povežemo što bolje sa državnim organima vlasti i Predsjedništvom Bosne i Hercegovine, da se sve odluke i grantovi koji se odnose na Gradačac i Tuzlanski kanton po ubrzanoj proceduri usvajaju. Da uspostavimo što kvalitetniju i tješnju saradnju u narednom periodu, da stvaramo što bolje uslove za dolazak i direktnih inozemnih investicija i na tom planu zasta možemo svi učiniti, rekao je Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH.

Bećirović ističe da je Predsjedništvo BiH usvojilo investicijske grantove, grantove i druge vrste finasijskih odluka u iznosu od milijardu i 800 miliona KM. S druge strane, intenzivno se radi na promociji države Bosne i Hercegovine i jačanju njenih pozicija kako bi se ubrzao evropski i euroatlanski put, poručio je Denis Bećirović prilikom posjete Gradačcu.

član predsjedništva bih denis bećirović posjetio gradačac član predsjedništva bih denis bećirović posjetio gradačac član predsjedništva bih denis bećirović posjetio gradačac član predsjedništva bih denis bećirović posjetio gradačac član predsjedništva bih denis bećirović posjetio gradačac član predsjedništva bih denis bećirović posjetio gradačac

Radio Gradačac

 


radiogradacac.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU