back to top

Ekipa O.Š. “Ivan Goran Kovačić” pobjednici gradskog takmičenja u pružanju prve pomoći

Crveni križ Grada Gradačac jučer je realizovao 23. gradsko takmičenje iz prve pomoći za učenike osnovnih škola sa područja Grada Gradačac. Takmičenju se odazvalo svih sedam osnovnih škola. Domaćin takmičenja bila je OŠ “Musa Ćazim Ćatić ” Zelinja Donja, Gradačac.

Sve ekipe su iskazale zavidan nivo osposobljenosti u ekipnom/takmičarskom pružanju prve pomoći.

Prva tri mjesta u kategoriji podmlatka zauzele su sljedeće ekipe:

  1. 1. mjesto JU OŠ “Ivan Goran Kovačić” Gradačac,
  2. 2. mjesto JU “Dr. Safvet beg-Bašagić” Gradačac i
  3. 3. mjesto JU OŠ “Hasan Kikić” Vida 1, Gradačac.
ekipa o.š. “ivan goran kovačić” pobjednici gradskog takmičenja u pružanju prve pomoćiTakmičenje je realizovano na sedam poligona, pet poligona su radna a dva su relaksaciona. Svaku ekipu sačinjavali su pet učenika sa jednim rezervnim članom uz pratnju nastavnika sekcije prve pomoći.

Cilj takmičenja iz prve pomoći je promocija rada Crvenog križa Grada Gradačac u smislu afirmacije prve pomoći, koje je Javno Zakonsko ovlaštenje Crvenog križa/krsta u Bosni i Hercegovini kao i provjera elementarnih znanja iz prve pomoći te praktična uvježbanost učenika ekipa prve pomoći.

ekipa o.š. “ivan goran kovačić” pobjednici gradskog takmičenja u pružanju prve pomoćiPobjednička ekipa JU OŠ “Ivan Goran Kovačic”, Gradačac takmičit će se na 23. kantonalnom takmičenju iz prve pomoći koje će se održati 13.05.2023.godine u Banovićima u organizaciji Crvenog križa Tuzlanskog kantona. Također, ekipa mladih Crvenog križa Grada Gradačac takmičit će se na kantonalnom takmičenju u kategoriji omladine direktnim plasmanom.ekipa o.š. “ivan goran kovačić” pobjednici gradskog takmičenja u pružanju prve pomoći

/ Crveni križ Grada Gradačac


radiogradacac.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU