back to top

Eko život Tuzla ispunio godišnji cilj za 2022.godinu, reciklirano 16.006,899 tona ambalažnog otpada |

Eko život  je u skladu sa članom 21. Pravilnika o upravljanju ambalažom i ambalažnim otpadom, krajem marta dostavio Federalnom ministarstvu okoliša i turizma i Fondu za zaštitu okoliša Federacije BiH svoj “Godišnji izvještaj o upravljanju ambalažom i ambalažnim otpadom za 2022. godinu”.

Pravilnikom o upravljanju ambalažom i ambalažnim otpadom propisani su opšti ciljevi za iskorištenje ili reciklažu ambalažnog otpada.

Za 2022.godinu operater sistema je obavezan iskoristiti odnosno reciklirati minimalno 35% od ukupne količine koju su privredni subjekti uključeni u sistem operatera plasirali na tržište FBiH.

Iz prethodno navedenog proizilazi da je „Eko život“ d.o.o. Tuzla bio u obavezi osigurati iskorištenje odnosno reciklažu u iznosu od 14.986,664 tona ambalažnog otpada, međutim, kako i prethodnih godina, tako i ove, Eko život premašio je zadani cilj te uz pomoć ovlaštenih sakupljača i komunalnih preduzeća sa kojima ima potpisan Ugovor zbrinuo i rciklirao ukupno 16.006,899t ambalažnog otpada.

Eko život ponosno može istaknuti  da ukupno zbrinute i reciklirane količine za period od 9 (devet) godina  iznose  139.551,91 tona ambalažnog otpada.

Od samih početaka poslovanja, od marta 2014. godine do danas, ostvarene su brojne saradnje na lokalnoj i regionalnoj razini, sa organizacijama, udruženjima, javnim institucijama i brojnim drugim, te jedini pokretač ovakvog uspjeha su dobri temelji kvalitete, znanja, povjerenja i međusobnog razumijevanja te Eko život  nastoji svoje poslovanje i u budućnosti razvijati u tom smijeru.

Eko život će nastojati u budućnosti još snažnije graditi i održavati dobre poslovne odnose, povjerenje i podršku od strane svih poslovnih partnera i zajednica.

(RTv7)


rtv7.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU