Platforma za online prijavu građana za vakcinaciju protiv Covid 19 prezentovana je predstavnicima krovnih institucija koje će biti uključene u ovaj proces na području Tuzlanskog kantona

Bila je to prilika da se sagledaju svi aspekti organizacije i mogućnost realizacije sa akcentom na logističku podršku za vakcine, mjesta na kojima će se vršiti vakcinacija kao i detalji za što jednostavniji pristup web portalu za prijavu.

Predstavnici Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona, Zavoda za Javno zdravstvo, Zavoda Zdravstvenog osiguranja, Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla i domova zdravlja Tuzla i Gračanica su nakon upoznavanja sa mogućnostima digitalne platforme definisali detalje i dogovorili izradu plana čitavog procesa.

Namjera je, rečeno je ovom prilikom, da građanima TK što skorije bude na raspolaganju web platforma kojom će efikasno biti obuhvaćene prijave za vakcinaciju protiv Covid 19.

Softversko rješenje, kojom će se građani Tuzlanskog kantona moći prijaviti za vakcinaciju, prezentovali su predstavnici tvrtke Berg d.o.o. Sarajevo.

Sam proces prijave za vakcinaciju sastojat će od unošenja osnovnih podataka o osobi koja se želi vakcinisati nakon čega bi bio dodijeljen termin i građanima pojedinačno proslijeđene daljnje instrukcije o samom procesu vakcinacije.

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
1 Komentar
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
trackback
Vitamin D Za Zdravlje: Značaj I Benefiti - ENovosti.ba
5 mjeseci prije

[…] Svako od nas je na neki način odgovoran za svoje zdravlje. Važno je, šta biramo, kako biramo i šta tijelu damo. Ako mu ne nudimo dovoljno koristnih stvari, teško čemo očekivati, da če se ono moči boriti protiv svih vanjskih čimbenica i dalje nam nuditi potpuno zdravlje. Nažalost, nad nekim stvarima nemamo kontrolu, posebno ne nad zdravstvenim problemima. Međutim, neke se može spriječiti ili čak ukloniti ali ako biramo i tome prikladna rješenja. Naime, značajno je, da se pobrinemo i za preventivu, kao što kažu, bolje sprečiti nego liječiti i sa tim bi se zasigurno svi slagali. Što više, zaista imamo tu mogučnost u obliku dodajanja raznih vitamina i samo od nas ovisi, dali čemo to i izkoristiti u svoje dobro. […]