back to top

Gradonačelnik Lugavić podržao inicijativu učenica iz Gimnazije “Ismet Mujezinović” za poboljšanje statusa djece s poteškoćama u razvoju

Danas je gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, primio učenice drugog razreda JU Gimnazija “Ismet Mujezinović” iz Tuzle kako bi razgovarali o njihovom projektu iz predmeta Demokratija, “Status djece s poteškoćama u razvoju”. Učenice su upoznale gradonačelnika s projektom te su razgovarali o važnosti pružanja podrške djeci s poteškoćama u razvoju.

Gradonačelnik Lugavić je predstavio projekte koje Grad Tuzla provodi s ciljem poboljšanja kvalitete života djece s poteškoćama u razvoju. Istaknuo je važnost inkluzije i podrške ovoj populaciji te naglasio da Grad kontinuirano radi na unaprjeđenju njihovih životnih uslova.

To uključuje različite inicijative poput ugradnje specijalnih sprava na dječijim igralištima, prilagođavanje prilaza zgradama, ugradnje hidrauličnih dizalica ili kosnika u stubištima zgrada te ugradnje taktilnih traka u Centru za pružanje usluga Grada Tuzle. Također, istaknuo je da je formiran Savjeta gradonačelnika za osobe sa invaliditetom, podršku nevladinim organizacijama koje rade s djecom s poteškoćama te direktno finansiranje projekta “Koraci nade” iz Budžeta Grada Tuzle od ove godine, kao i ostale aktivnosti koje se provode.

Gradonačelnik Lugavić je pohvalio angažman i zalaganje učenica u ovom projektu s ciljem unapređenja položaja djece s poteškoćama u razvoju u društvu.

Grad Tuzla

rtv7.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU