back to top

Gradonačelnik razgovarao sa članicama Udruženja „Nismo same“ po pitanju problema onkoloških pacijenata na UKC-u Tuzla –

U petak je u kabinetu Gradonačelnika održan sastanak sa članicama Udruženja „Nismo same“ na kojem je prisustvovao i direktor Doma zdravlja , Jasmin Hadžić.

Tema sastanka odnosila se na pomoć onkološkim pacijentima usljed kvara aparata za zračenje na Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli a koji je ovim pacijentima prijeko potreban u nastavku liječenja.

Za sada, gračanički onkološki pacijenti do nabavke novog aparata odlaze u Zenicu na zračenje.

S obzirom da je Grad u Budžetu za ovu godinu osigurao sredstva za odlazak onkoloških pacijenata na redovne terapije (hemioterapije), razgovaralo se o mogućim kriterijima raspodjele istih a koji bi ovim pacijentima olakšao i ublažio troškove liječenja.

U dogovoru sa direktorom, odlučeno je da Dom zdravlja dostavi podatke o onkološkim pacijentima koji će pomoći u postavljanju kriterija za dodjelu navedene pomoći pri odlasku na liječenje, nakon čega će Grad raspisati javni poziv.

Također, Grad se pridružio humanitarnoj kampanji „I ti možeš biti ta osoba“ pri čemu je Gradonačelnik Nusret Helić donio Odluku o uplati 5.000,00 KM iz Budžetske rezerve na humanitarni račun Fondacije tuzlanske zajednice, a kampanja ima cilj obezbjediti medicinsku i drugu opremu radi stvaranja boljih uslova za boravak onkoloških pacijenata na Odjelu onkologije, Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli.

U otvorenom razgovoru, pomenuti su i drugi problemi s kojim se Udruženje i ovi pacijenti suočavaju te je Gradonačelnik obećao podršku i u narednom periodu.


radiogracanica.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU