Gradska biblioteka Živinice obilježila 69.rođendan

gradska biblioteka živinice obilježila 69.rođendan

Promocijom knjige ˝Zizi i Lola otkrivaju svijet˝ Gradska biblioteka Živinice obilježila je 69.rođendan.

˝Zizi i Lola otkrivaju svijet˝djelo je autorice Anise Pašić, koja je ovu knjigu napisala sa mnogo mašte za najmlađe .

ANISA PAŠIĆ rođena je 16. juna 1985. godine u Tuzli. Diplomirala je na Tuzlanskom univerzitetu, Odsjek bosanski jezik i književnost, te magistrirala na istom univerzitetu i stekla zvanje magistra humanističkih nauka.

Naučni radovi iz područja jezika i književnosti su joj objavljivani u brojnim časopisima, a za prozne i poetske radove osvajala je i međunarodne nagrade.

Pašić trenutno živi u Švedskoj i radi kao savjetnica za nastavu švedskog  kao stranog jezika na univerzitetu.

Roman je nastao  nakon napisane priče po kojoj je knjiga i dobila naziv, kaže nam autorica.

Urednica i promotorica knjige je Amra Mujezinović koja naglašava da kroz ovaj roman djeca mogu učiti o otkrivanju svijeta na mnogim poljima.

U čast obilježavanja 69.rođendana Gradske biblioteke  dodjeljena je zahvalnica i simboličan poklon najaktivnijem čitaocu, Hazimu Kadiću  koji je u prošloj godini pročitao oko 85 knjiga, a s knjigom druguje od djetinjstva.

Svoj doprinos obilježavanju rođendana dali su i mladi amaterski umjetnici i glumci iz osnovnih i srednjih škola , koji su na velikoj sceni BKC Živinice naslikali i odglumili dijelove iz knjige ˝Zizi i Lola otkrivaju svijet˝.

gradska biblioteka živinice obilježila 69.rođendan

U biblioteci koja danas ima bogat knjižni fond sa preko 30000 primjeraka trenutno se radi na više projekata, a sve s ciljem da svojim korisnicama omoguće bolji i brži pristup knjizi.

Dijana Svrakić

rtvzivinice.tv

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU