back to top

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 20.06.2023. godine

izvještaj dežurnih službi grada živinice za 20.06.2023. godine

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su četiri saobraćajne nezgode.

Jedna osoba zatražila je medicinsku pomoć nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila u Prvoj ulici, a u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo i pješak sa električnim romobilom.

U saobraćajnoj nezgodi u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila, a koja se dogodila na magistralnom putu M-17.1, povrijeđene su dvije osobe.

Tri osobe zatražile su medicinsku pomoć, nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-18, u naselju Đurđevik, a u kojoj su učestvovala tri putnička motorna vozila.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na regionalnom putu R-455A, u naselju Šerići, a u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila.

Evidentirano je i 12 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 132 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari imali dva terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je pet beba, tri djevojčice i dva dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozače obavještavaju da povoljni uvjeti za vožnju i pojačan promet vozila karakterišu saobraćajnu situaciju u našoj zemlji. Vozače savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na putu: Šićki Brod-Lukavac.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Mehmed Smajlović

rtvzivinice.tv

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU