ŽiviniceJU BKC TK:Promocija knjige Ibrahima Bećirovića

JU BKC TK:Promocija knjige Ibrahima Bećirovića

ju bkc tk:promocija knjige ibrahima bećirovića

U organizaciji Udruženje Pokret “Majke enklava Srebrenice i Žepe” i suorganizaciji JU Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona, 27. februara 2023. godine bit će održana tuzlanska promocija knjige „Genocid u Srebrenici u pravosnažnim presudama“, autora Ibrahima Bećirovića.

Do danas je objavljeno više naučnih djela koja govore o genocidu nad stanovništvom sigurne zone UN-a Srebrenica. Pravosnažne presude Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) i Suda Bosne i Hercegovine, kao i dokumenta na bazi kojih je presuđeno, su po mnogočemu najznačajniji i najvjerodostojniji izvori činjenica o događajima koji su tretirani u pravosnažnim presudama.

One nedvosmisleno i van razumne sumnje dokazuju na koji su način akteri događaja počinili zločin genocida.

Knjiga „Genocid u Srebrenici u pravosnažnim presudama“ je nastala na bazi činjenica/informacija iz devet pravosnažnih presuda MKSJ i jedne pravosnažne presude Suda Bosne i Hercegovine kojima je presuđeno (17) sedamnaestorici najodgovornijih političkih i vojnih lidera samoproglašene Republike srpske (RS). Na 310 stranica, u pet poglavlja, knjiga predstavlja hronologiju događaja u kojma su vojska i policija samoproglašene RS počinile raznovrsna krivična djela među kojima je i krivično djelo genocida.

Promotori, na promociji ove knjige, koja je zakazana 27. februara 2023. godine u 18.00 sati u Plavoj sali BKC TK, bit će prof. dr. Enver Halilović, prof. dr. Dževad Mahmutović i prof. dr. Abid Đozić, a moderator je Amir Kulaglić.

Ulaz je slobodan./JU BKC TK/

www.zivinice.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU