Kantonalni sud Tuzla odredio je mjeru pritvora za Elvisa Ćustendila

Kantonalni sud Tuzla odredio je mjeru pritvora za Elvisa Ćustendila (51) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je 7. februara 2024. godine  u večernjim satima  počinio ubistvo na podmukao način pedesetdvogodišnje  Amre Kahrimanović  uz Tuzle, potvrđeno je iz Tužilaštva TK.

Podsjećamo, Ćustendil je osumnjičen da je, nakon što je suvlasnica ugostiteljskog  objekta  u Tržnom centru Sjenjak u Tuzli Amra Kahrimanović oko 21 sat došla  kako bi se objekat zatvorio i izašla iz prostora, naglo ustao, krenuo za oštećenom  i u holu tržnog centra iz neposredne blizine, iz službenog pištolja Uprave policije  MUP-a TK  gdje  je bio zaposlen u operativnom centru, na podmukao način  ispalio jedan hitac u leđa oštećene, a nakon toga je, dok je žrtva ležala na podu,  ispalio  još petnaest hitaca  u različite dijelove tijela  i usmrtio je.

Osumnjičenog su nedugo nakon događaja lišili slobode pripadnici Jedinice za podršku  MUP-a TK ispred zgrade u kojoj živi u Tuzli. Pripadnici Sektora kriminalističke policije obavili su kriminalističku obradu, te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu osumnjičeni predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog u prostorijama Tužilaštva.

Istraga je u toku.

rtv7.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU