Klinika za dječije bolesti UKC-a Tuzla dobija vrijedan ultrazvučni aparat

Novi ultrazvučni aparat na Diječijoj klinici u Tuzli

U proteklom periodu Američka trgovačka komora u Bosni i Hercegovini (AmCham BiH), zajedno sa Udruženjem Srce za djecu oboljelu od raka i Udruženjem roditelja djece oboljele od malignih bolesti „Iskra“, realizovala je aktivnosti prikupljanja novčanih sredstava za nabavku medicinske opreme za tri hematoonkološka odjela pedijatrijskih klinika u BiH (Klinika za dječije bolesti UKC Tuzla, Klinika za dječije bolesti SBK Mostar i Klinika za dječije bolesti Banja Luka), s ciljem olakšanja liječenja djece oboljele od raka u BiH.

Za Odjeljenje za hematologiju i onkologiju Klinike za dječije bolesti UKC Tuzla obezbijeđen je vrijedan mobilni ultrazvučni aparat, koji će olakšati liječenje djece oboljele od malignih bolesti koja se liječe na pomenutom odjelu, ali i zaštiti ih od dodatnih komplikacija usljed izlaganja drugim pacijentima.

Primopredaji će prisustvovati predstavnici AmCham BiH, Udruženja Srce za djecu, te neki od donatora koji su podržali ovu akciju, među kojima je i Grad Tuzla sa gradonačelnikom, dr. Zijadom Lugavićem, na čelu.

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU