back to top

Košarka: KK Basket-KK Gradina 83:76

košarka: kk basket-kk gradina 83:76Večeras je u lijepoj sportskoj atmosferi odigran prvenstveni meč između domaće ekipe KK Basket i Gradine iz Srebrenika, šamipona prvog dijela takmičenja A1 lige FBiH. Meč je završen pobjedom Basketa rezultatom 83:76.

Odmah na početku meča domaći su poveli 5:0, ali gosti polagano sustižu, da bi domaća ekipa povećavala prednost do 7 poena razlike.Ipak gosti uspjevaju krajem prvog dijela izjednačiti na 20:20.Ali, doamići ponovo preuzimaju inicijatuvu i preciznim udarcima ka protivničkom košu uspjevaju prvih 10 minuta riješiti u svoju korist 29:20.

U nastavku se vodi izjednačena borba i rezultatska neizvjesnot, a u 17.minuti gosti su uspjeli povesti 38:39.Rezultat se mijenja čas na jednu ili drugu stranu, te nekoliko sekundi prije kraja poluvremena domaći uspjevaju otići na odmor pri rezultatu 45:43.

Treći dio susreta protiče u blagoj nadmoćnosti domaćina i taj dio zavrašva se 66:62 u koris Basketa.U nastavku ovog uzbudljivog meča sigurnom igrom Basket uspijeva postići važnu pobjedu protiv veoma dobre ekipe iz Srebrenika.

Strijelci za KK Basket bili su Vrtagic 15, Meštrić 14, Korkutovic 12, Jake Smith 11,, Salkic 11,Djosan, 11, Čičkušić 6, Hasanić 2 i Hoban 1.

Na tabeli poslije današnjih utakmica vodi KK Željo Bihać, slijedi KK Brčko, Basket je na 3.mjestu, a nakon današnjeg poraza Gradina je na 4.mjestu prvenstvene tabele.

I na kraju da dodamo i veoma uspješne igre ostalih selekcija KK Basket.Tako su danas selekcije predpioniri , pioniri, kadeti i juniori savladali svoje vršnjake iz KK Gradačac./Š.G./

www.zivinice.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU