TuzlaMještani Rašljana blokirali prilazni put selu zbog najavljenog...

Mještani Rašljana blokirali prilazni put selu zbog najavljenog izvoza drvnih trupaca s tog područja |

Stanovnici sela Rašljani, koje se nalazi u južnom dijelu Distrikta, blokirali su prilazni put selu, iskazujući nezadovoljstvo zbog najavljene eksploatacije drvnih sortimenata od strane preduzeća “Šume TK”. Građani kao jedan od razloga blokade puta navode moguće urušavanje putne infrastrukture u tom selu tokom transporta trupaca teškim kamionima.

U okviru potpisanog sporazuma brčanske Vlade s preduzećem “Šume TK” u ponedjeljak je trebao započeti izvoz drvnih trupaca iz Rašljana, te mehanizacijom transportovana na dalja odredišta.

Predsjednik mjesne zajednice Rašljani Mujo Šabanović rekao je da bi jedini put, koji je ionako u lošim uslovima, a spaja ovo mjesto sa ostatkom Distrikta, usljed transporta bio dodatno devastiran.

-Zahtijevamo od nadležnih da ovaj problem što prije riješe i da pokažu malo empatije prema nama i da nas zaštite – kazao je Šabanović.

Mještanin Bahrija Kovačević istakao je da je dosadašnjim izvlačenjem balvana kroz korito rijeke došlo do zamućivanja vode, a koja je neophodna za obavljanje poljoprivrednih poslova.

On navodi da mnoga domaćinstva u tom selu nemaju kvalitetnu vodu za piće i da je poražavajuće da se na ovaj nači i prirodni resursi uništavaju.

Nezadovoljne građane posjetila je šefica Pododjeljenja za šumarstvo i vodoprivredu u Vladi Distrikta Ljiljana Zenunović, koja je rekla da će zahtjevi mještana mjesne zajednice Rašljani biti proslijeđeni nadležnim institucijama.

Najavljeno je da će o rješavanju ovog problema tokom sutrašnjeg dana na vanrednoj sjednici raspravljati Vlada Brčko distrikta BiH.

rtvtk.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU