Obilježena 3. godišnjica smrti legendarnog komandanta Ibrahima Salihovića

U znak sjećanja na velikog čovjeka i patriotu koji je ostavio neizbrisiv trag u odbrani ovih prostora tokom agresije na našu zemlju, u Srebreniku je obilježena 3. godišnjica smrti srebreničkog legendarnog ratnog komandanta Ibrahima Salihovića, u organizaciji udruženja boraca i dobrovoljaca odbrambeno-oslobodilačkog rata 92.-95.”.

O neizmjernom doprinosu Ibre kapetana  u odbrani ovih prostora, ali i njegovoj poslijeratnoj borbi za dostojanstvo i bolji položaj boračke populacije, govorio je sekretar OBDOOR-a Emir Sofić, a upriličen je i prigodan scenski program.

Ibrahim Salihović je preminuo 12.02.2021. godine nakon duge i teške bolesti. Bio je  penzionisani pukovnik Armije RBiH i dobitnik najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“, ratni komandant 5. bataljona 21. Srebreničke brigade, a kasnije i komandant elitne 211. Oslobodilačke brigade. Bio je  vijećnik u Općinskom vijeću Srebrenik,  kao i ministar za boračka pitanja u Vladi TK.

Nakon svečane akademije, njegovi saborci i brojne delegacije upriličili su i obilazak mezara Ibrahima Salihovića na gradskom groblju Grabovci.

www.radiosrebrenik.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU