back to top

Objavljen Poziv za podršku lokalnim partnerstvima za zapošljavanje

Pozivaju se lokalna partnerstva za zapošljavanje da dostave puni projektni prijedlog za dodjelu bespovratnih sredstava podrške u cilju povećanja formalnog zapošljavanja na lokalnom nivou.

Poziv za dostavljanje prijedloga sačinjen je u okviru projekta „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“ (LEP II) koji finansira Evropska unija (EU) a realizuje Međunarodna organizacija rada (MOR) u Bosni i Hercegovini (BiH). Poziv upućuje MOR koji sprovodi program podrške, vrši ugovaranje i nadgleda proces korištenja dodijeljenih finansijskih sredstava.

LEP II projekat je usmjeren ka poboljšanju socio-ekonomske situacije i životnih uvjeta u BiH. Realizacijom projekta, MOR očekuje da će doprinijeti povećanju udjela lokalnih zajednica sa djelotvornim partnerskim mehanizmom koji doprinose formalnom zapošljavanju.

Cilj poziva je da osigura kreiranje i sprovedbu programa aktivacije i integracije nezaposlenih osoba u lokalna tržišta rada od strane lokalnih partnerstava za zapošljavanje, u zajednicama gdje ova partnerstva nisu do sada uspostavljena.

Ukupan indikativni iznos podrške koji je na raspolaganju u okviru ovog poziva je 1.07 miliona USD i raspodijeliti će se na minimalno 6 lokalnih partnerstava za zapošljavanje. Iznosi grant sredstava se kreću od 150.000 USD minimalno do 180.000 USD maksimalno, s napomenom da podnosioci projekata moraju osigurati sufinansiranje iz vlastitih sredstava u iznosu od najmanje 10% ukupne vrijednosti projekta.

Poziv je namijenjen svim akterima na tržištu rada koji namjeravaju formirati partnerstva u cilju povećanja prilika za formalno zapošljavanje na lokalnom nivou kao i onim koji su članovi već postojećih partnerstava za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini.

Poziv, kao i sva popratna dokumentacija se nalaze u nastavku:

Rok za dostavljanje punog projektnog prijedloga je 18. decembar 2023. godine do 17.00 sati.

Napomena: Molimo da sva pitanja upućujete tokom narednih info sesija, a ne putem maila ili telefonskih poziva.

(Izvor: www.partnerstvo.ba)

szztk

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU