back to top

Odata počast preminulim kolegama RTVTK | RTVTK

U oviru obilježavanja 30. godišnjice RTVTK  delegacija RTVTK posjetila je mezarja i groblje u Živinicam i Kladnju u kojima su ukopane kolege koje su dale nemjerljiv doprinos u ravoju Radio-televizije TK. U vrijeme kada je trebalo stvarati jak medij, imati viziju razvoja i opstanka oni su bili tu. Midhat Zulić, Vlatko Ćupurdija i Muriz Kreho rame uz rame sa kolegama, tadašnje TV Okruga, danas RTVTK, svojim znanjem iz oblasti novinarstva, tehnike i muzike dali su nemjerljiv doprinos u njenom razvoju.

„Nažalost mladi ljudi su nas napustili. Ovom prilikom želimo da obnovimo ta sjećanja i da podsjetimo na ono što su oni učinili i doprinijeli da ova televizija izgleda kako izgleda danas. Dakle, postali smo medij kojem se vjeruje, prepoznatljivi u BiH i šire. Nastojat ćemo da se i u budućnosti sjećati naših dragih kolega“, kazao je Ibrahim Kzlić, urednik Sportske redakcije RTVTK. 

Bivši urednik TV Okruga, Suad Avdagić prisjetio se vremena kada su profesor muzike, Midhat Zulić i Vlatko Ćupurdija bili angažovani za potrebe naše medijske kuće.

„Suad se priključio se u ratu. Nama je puno pomogao. Bio je izuzetno pedantan, kavlitetan, precizan i naučio nas je mnogim stvarima. Nažalost, Midhat je rano preminuo. Vlatka Ćupurdije koji se bavio tehnikom, zajedno sa Midhetom, koji je kadrirao, muziku pisao za televiziju i montirao“, navodi Suad Avdagić, bivši urednik TV Okruga.

Avdagić je podsjetio na angažman urednice i voditeljice RTV Živinice Mele Hajdarbegović i tehničara, Ede Nišića. Cvijeće je položeno i na mezar kolege, novinara Muriza Krehe u Kladnju. Planirano je da se do 13. februara ove godine oda počast svim preminulim kolegama i kolegicama.

rtvtk.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU