Praznik rukometa u Tuzli: Počinje turnir za veterane i veteranke “Rukomet na zrnu soli”

Veteranski rukometni klub Sloboda iz Tuzle od 24. do 26. juna na terenima JU “Stadion Tušanj” organizuje tradicionalni međunarodni turnir veterana i veteranki “Rukomet na zrnu soli”.

Na ovogodišnji turnir stiže 19 ekipa u muškoj i devet ekipa u ženskoj konkurenciji iz Njemačke, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Turnir, peti po redu, počinje danas u 11.00 sati, a završava se u subotu u poslijepodnevnim satima, a o prazniku rukometa u Tuzli na pres-konferenciji govorili su Edina Nožinović, Elmir Grabčanović i Damir Cipurković.

  • Nastavljamo tradiciju i baštinimo rukometni veteranski sport. Otvaramo vrata brojnim ekipama iz regiona i BiH. Imamo veliki broj učesnika s kojim ova manifestacija dobijaju na značaju. Ovakve ideje moguće je realizovati uz ovakav trud i energiju organizatora – kazala je Edina Nožinović.

Pripreme su okončane, a o organizacionom dijelu govorio je Elmir Grabčanović.

  • Očekujemo već prve goste. Imamo ukupno 41 utakmicu, a nakon toga idu polufinalne utakmice i finale. Organizacija će, siguran sam, biti na visokom nivou i svi smo radosni što nakon dvije godine dolazi veliki broj naših prijatelja iz BiH, ali i regije. Imat ćemo veliki broj legenarnih rukometaša i rukometašica. Sve ovo ne bi bilo moguće bez naših sponzora i donatora – kazao je Grabčanović.

Damir Cipurković je istakao kako je turnir “Rukomet na zrnu soli” jedan od najrespektabilniji na prostorima bivše Jugoslavije.

  • Naši gosti će biti Veselin Vujović, Svetlana Kitić, Dragan Marković… Dolazi nam i ekipa Bayerna, koji nisu veterani i veteranke, ali su se ponovo odazvali i dolaze na naš turnir. Bit će tu i Pepi Manaskov, koji će igrati za reprezentaciju Makedonije – kazao je Cipurković.

Upućen je poziv svim ljubiteljima rukometa i sporta da dođu na turnir koji će se igrati na terenima JU “Stadion Tušanj” u Tuzli. (Fena)

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Alem Sinanovic
Alem Sinanovichttp://www.tnt.ba
Alem Sinanović je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija TNT Grupacije.

DRUGI UPRAVO ČITAJU