Tuzla livePremijera filma ‘Svjedoci prošlog vremena’ 13. februara u...

Premijera filma ‘Svjedoci prošlog vremena’ 13. februara u Tuzli

Dugometražni film “Svjedoci prošlog vremena”, produkcijske kuće “Režiser“ iz Tuzle na čelu s producentom Muhammedom Mahmutovićem, premijerno će biti prikazan u Tuzli 13.02.2022. godine u dvorani “Kaledioskop”.

Film je posvećen davnim sedamdesetim godinama, a u središtu pažnje je narodna nošnja muslimana i katolika s ovih prostora. – Glavni protagonist filma je Selim Šehić Šeha. Ne zadržavajući se dugo u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća radnja filma brzo prelazi u osamdesete, gdje se nastoje prikazati tradicionalne dječije igre kao što su igranje lastiša, skakanje u vrećama, praćke, strijele, klikeri, štrik, između dvije vatre, naveo je Mahmutović.

Film govori o želji dvojice dječaka Šehe i Samira da im roditelji kupe bicikl i štap za pecanje, međutim samo jednom dječaku otac kupuje štap, a drugi ostaje bez ostvarene želje i bicikla.

Kontakt za kupovinu ulaznice 062 394-043.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU