SportPresjek polusezone FK Sloboda

Presjek polusezone FK Sloboda

Nakon 19 odigranih kola okončan je jesenji dio Premijer lige BiH. Jedno od pozitivnih iznenađenja je ekipa FK Sloboda Tuzla koja na zimsku pauzu odlazi više nego zadovoljna.

Presjek polusezone FK Sloboda Tuzla

Crveno Crni su nakon 19 odigranih utakmica osvojili 22 boda i zauzimaju osmu poziciju na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine.

FK Sloboda Tuzla ostavila je šest pobjeda, četiri remija i devet poraza uz gol razliku 22:26.

Uspjela je Sloboda savladati Krupu dva puta, Olimpik, Mladost iz Doboja kod Kaknja, Široki Brijeg i Borac iz Banja Luke. Neriješen rezultat igrači Gradimira Crnogorca ostavili su dva puta protiv Radnika zatim Željezničara i Zrinjskog. Od ekipe Slobode bolji su bili Borac, Željeznicar, Mladost, Široki, Zrinjski, Velež, Tuzla City i dva puta Sarajevo.

Ipak, navijače Slobodu može radovati bodovni saldo koje je ova mlada ekipa ostavila usprkos činjenici da su u sezonu ušli s mnogo mladih igrača kao i trenerom Crnogorcem kojem je ovo prvi posao šefa struke.

Za zvaničnu stranicu FK Sloboda Crnogorac je kazao da je izuzetno zadovoljan igrom u polusezoni svojih izabranika.

“Sigurno da sam zadovoljan polusezonom i reakcijom igrača na sve zadatke koji su postavljeni pred njih. Ovo je skup karakternih momaka koji žive za svoj Klub zajedno sa nama u stručnom štabu i ljudima u Klubu. Uz njih kao takve u narednom periodu FK Sloboda može samo napredovati“, izjavio je Gradimir.

Trener Slobode često je naglašavao podatak da njegova ekipa svaku utakmicu igra s sedam ili osam igrača ispod 21 godine što dovoljno govori o politici kluba, koja se bazira na razvoju mladih talenata kao što je bio i slučaj prethodnih godina.

“Trebamo biti ponosni, jer u sastavu imamo mnogo igrača iz vlastitog pogona. To je budućnost Kluba“, objašnjava Crnogorac.

Kada je riječ o pripremama za proljetni dio sezone trener Crnogorac kaže:

“Od 11. januara ponovo ćemo biti u pogonu, a u toku pauze igrači će raditi po programu koji su već dobili od stručnog štaba. Uz taj program će se na okupljanju pojaviti u optimalnoj fizičkoj spremi i biće im lakše da podnesu napore priprema.”

Navijači FK Slobode itekako trebaju biti zadovoljni i ponosni na odigrane partije u protekloj polusezoni.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Maid Lolić
Maid Lolićhttp://enovosti.ba
Maid Lolić je zaljubljenik sport i novinarstvo pa radi kao saradnik na nekoliko portala. Živi i radi u Tuzli.

DRUGI UPRAVO ČITAJU