back to top

Sastanak u Domu kulture u Srebreniku: Očuvati tradiciju i kulturu

U Centru za kulturu i informisanje u Srebreniku održan je sastanak dvojice eminentnih profesora dr. Izudina Kešetovića i dr. Enesa Kujundžića sa gradonačelnikom Srebrenika Adnanom Bjelićem i direktorom ove ustanove Mirzom Ibrišimovićem.

Razgovaralo se o unapređenju kulturnog života u ovoj lokalnoj zajednici,o značajnom napretku koji je napravljen u posljednje vrijeme, pronalaženju balansa izmedju tradicionalnih vrijednosti i trendova modernornog društva,a posebno je izražena opredijeljenost i spremnost da se zajedničkim naporima i uključivanjem svih relevantnih pojedinaca i institucija više radi na njegovanju tradicije.

Potreban je svakako veći angažmanu naučnih i kulturnih radnika kako bi se u ovoj lokalnoj zajednici , ali i državi Bosni i Hercegovini odgovorilo na negativne i zabrinjavajuće trendove u našem društvu.

Razgovaralo se i o otvaranju muzeja u sklopu Doma kulture u Srebreniku i profesori su dali punu podršku ovom projektu iza kojeg su stali Gradska uprava i Centar za kulturu i informisanje i već su počele konkretne aktivnosti.

Naglašena je i važna uloga žena,te potreba podsticanja izdavačke djelatnosti kako bi se motivisali autori da rade, pišu i dokumentuju značajnu građu vezanu kulturu,historiju i očuvanje tradicije u ovoj lokalnoj zajednici, ali i našoj domovini.

www.radiosrebrenik.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU