back to top

Servisne informacije 12.07.2023. |

servisne informacije 12.07.2023. |

Službenici PS Živinice evidentirali su 7 prijava građana iz oblasti ostalih događaja.

U Hitnoj službi Doma zdravlja Živiice medicinsko osblje  pružilo je 107 usluga građanima dok su jedan puta izlazili na teren.

U JP ViK Živinice su nama kazali da je vodosnabdijevanje bilo otežano i u gradu i u prigradskim naseljima.

Vatrogasci PVJ Živinice imali su tehničku interevncioju u Hipermarketu Aden, gdje su crpali vodu nakon što je došlo do pucanja glavne vodovodne cijevi.

Iz Bihamk-a:

Upaljen je narandžasti meteoalarm zbog visokih dnevnih temperatura, tako da molimo vozače da na put kreću odmorni i da tokom putovanja prave češće pauze. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Kiseljak-Busovača, Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Bijeljina-Šepak, Čitluk-Ljubuški, Bihać-Kamenica, Livno-Šuica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Danas počinju radovi na izgradnji kružnog toka na raskrsnici magistralnog puta M-17 prema Hadžićima, tako da će se na ovom dijelu puta saobraćati usporeno.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Dijana Svrakić

rtvzivinice.tv

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU