back to top

Servisne informacije za 1. februar: Više naselja bez vode

Iz MUP-a TK nam je saopćeno da je u protekla 24 sata javni red i mir narušen u jednom slučaju. Evidentirano je izvršenje 5 krivičnih djela. Dogodilo se 5 saobraćajnih nezgoda. U dvije saobraćajne nezgode dva lica zadobila povrede. Evidentirana su četiri ostala događaja.

Iz Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, saopćeno je da su u protekla 24 sata građanima pružili 187 zdravstvenih usluga.

Dežurni vatrogasci PVJ Tuzla u protekla 24 sata obavili su dvije tehničke intervencije te su gasili jedan zapaljeni kontejner. Osim toga, tokom jučerašnjeg dana dva požara niskog rastinja su ugašena. Ukupne površine oko 150 duluma niskog rastinja je bilo zahvaćeno vatrom a lokacije požara su bile u Sepetarima te Slavinovićima gdje je osim niskog rastinja, gorila i šuma.

Dana 01.02.2024. godine doći će do obustave vodosnabdijevanja u sljedećim ulicama: dio ulice Obala Zmaja od Bosne, dio ulice Kula, Bulevar 2. korpusa Armije BiH, 1. inžinjerske brigade, dio ulice Brdo Čikma, Donje Brdo i Gornje Brdo te otežano vodosnabdijevanje naselja Stupine i dijela Grada od Male pijace do skvera zbog radova na cjevovodu u periodu od 8 sati do završetka radova.

A zbog kvara na pumpi bunara BL 56, na fabric vode, došlo je do obustave u isporuci vode za naselja Dobrinja, dio Ljepunica, Marina glava te Čanići. Očekuje se da će kvar biti otklonjen tokom dana, saopćeno je JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla.

Uredna je isporuka toplotne energije u gradu, saopćio je dežurni operativni u JP Centralno grijanje Tuzla.

Iz JP Komunalac Tuzla saopćeno je da se odvoz smeća i održavanje higijene grada odvija po planu i programu za današnji dan.

()

rtv7.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU