back to top

Stanje na putevima u BiH

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone. Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog sanacionih radova na magistralnim putevima: Konjic-Jablanica (u mjestu Lendava), Tuzla-Kalesija (u mjestu Miljanovci) i Lukavac-Gračanica (u mjestu Sižje) saobraća se usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima Semizovac-Olovo-Kladanj i Doboj-Rudanka-Johovac.

Zbog neophodnih radova, obustavljen je saobraćaj na mostu na Ilidži (M-5 Stup-Blažuj) i preusmjeren kroz naselje Lužani.

Zbog održavanja svečanosti otkrivanja spomen obilježja danas od 12 do 17 sati na regionalnom putu R-461a Srebrenik-Falešići-Donja Orahovica doći će do obustave saobraćaja. Za vrijeme obustave teretna vozila preusmjeravaju se na regionalni put Srebrenik-Bukva-Gračanica, a putnička lokalnom saobraćajnicom preko Brnjičana.

Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prelazima Gradina i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

bihamk

rtv7.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU