back to top

Streljaštvo: Uspjeh ekipe SKOSI na prvenstvu FBiH

streljaštvo: uspjeh ekipe skosi na prvenstvu fbihU nedelju je u organizaciji Streljačkog saveza osoba sa invaliditetom Federacije Bosne i Hercgovine održano Prvenstvo F BIH- u streljaštvu za osobe sa invaliditetom, disciplina serijska vazdušna puška.

U konkurenciji 9 klubova i 38 takmičara održano je takmičenje u muškoj i ženskoj konkurenciji ženska ekipa Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom, Živinice je u ukupnom ekipnom plasmanu osvojila Prvo mjesto ispred  drugoplasirane ekipe iz Tuzle i trećoplasirane Zenice.

Žensku ekipu SKOSI Živinice su predstavljale:

  • Kapiten i vođa ekipe Safeta Jagodić, zatim Alma Tursunović, Šefika Mujić, Rasma Beganović i Mevla Muratović.

U pojedinačnom plasmanu  takmičarke iz Živinica su osvojile 4 medalje i to:

U kategoriji SH 1 Safeta Jagodić je osvojila zlatnu medalju i prvo mjesto

  • U kategoriji SH 2 Alma Tursunović je takođe osvojila prvo mjesto a Šefika Mujić sa asistentom svojom majkom Ismetom Mujić u istoj kategoriji 3 mjesto
  • U kategoriji SH O Mevla Muratović je osvojila 2 mjesto a Rasma Beganović 4 mjesto.

U muškoj konkurenciji vrijedno je istaći rezultat, četrnaestogodišnjeg strijelca  i člana SKOSI Živinice Ensara Durakovića koji je sa svojim ocem asistentom Fikretom Duraković u ukupnom plasmanu u kategoriji SH 2 osvojio odlično 4 mjesto  i našao se u vrhu najboljih strijelaca Federacije BiH sa 179 krugova.

Nakon osvajanja Federalne lige i Prvenstva Federacije, naše takmičare očekuje KUP takmičenje u Donjem Vakufu nakon čega se nastavljaju pripreme za međunarodna takmičenja./Uprava kluba/

www.zivinice.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU