back to top

Svečani koncert hora “Lege Artis” sa gostima u četvrtak u tuzlanskom BKC-u

Tradicionalni svečani koncert hora „Lege Artis“ sa gostima i ove godine će biti zvanični početak Internacionalnog horskog šampionata, koji svake godine, početkom juna, okuplja horske ansamble iz Evrope.

Ovogodišnji svečani koncert i otvaranje šampionata biće upriličeno u četvrtak 6. juna u velikoj dvorani Bosanskog kulturnog centra, koji je i koproducent šampionata od njegovog utemeljenja.

Uz mješoviti hor „Lege Artis“ na svečanom koncertu nastupa i nekoliko prijateljskih ansambala, koji svake godine sa svojim prijateljima iz „Lege Artisa“ dijele ljubav prema horskom pjevanju i promovišu horsku muziku decenijama.

Na koncertu otvaranja šampionata nastupaju mješoviti hor „Lege Artis“, dječiji hor „Lege Artis“, vokalni asnambl „Tuzlanke“, ansambl „Iskre“, vokalni ansambl BKC TK, vokalni ansambl „Bosanke“, ženski hor „Učo“, mješoviti hor „Preporod“ Brčko i prvo pjevačko društvo „Izvornik“ iz Zvornika.

Nakon svečanog koncerta, tokom tri dana šampionata u Tuzli će nastupati deset horskih ansambala, koji će se boriti za grand prix ovog horskog takmičenja.

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU