SrebrenikTK: Za Tursku i Siriju krenuo konvoj sa...

TK: Za Tursku i Siriju krenuo konvoj sa 33.540 paketića pakovanih ljubavlju djece – Radio Studio D ::: 99,40 i 97,40 FM

tk: za tursku i siriju krenuo konvoj sa 33.540 paketića pakovanih ljubavlju djece – radio studio d ::: 99,40 i 97,40 fm

Obrazovne institucije Tuzlanskog kantona uz koordinaciju Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, te uz saradnju sa Međunarodnim forumum solidarnosti – Emmaus Bosne i Hercegovine, u proteklom periodu realizirale su humanitarnu akciju prikupljanja paketića pod nazivom “Djeca djeci”, za djecu Turske i Sirije iz područja pogođenim razornim zemljotresom.

Tokom vikenda volonteri Emmausa vrijedno su radili na utovaru paketića, a jutros je iz mjesta Stanić Rijeka, općina Doboj Istok, krenulo osam šlepera humanitarne pomoći za Tursku i Siriju.

U pet šlepera nalaze se paketići koje su prikupila djeca iz vrtića, učenici osnovnih i srednjih škola u Tuzlanskom kantonu. Akciji su se također priključila djeca iz Brčko Distrikta, Zenice i Podrinja.

Kako je danas saopšteno, prikupljeno je 33.540 paketića  koji su pakovani sa puno ljubavi i pažnje. Paketići sadržavaju sredstva za higijenu, odjevne predmete, slatkiše, igračke, školski pribor i kratke poruke solidarnosti na engleskom jeziku ili turskom jeziku.

U preostala tri šlepera nalazi se 28 tona humanitarne pomoći koju su donirali građani Bosne i Hercegovine iz raznih krajeva. Radi se o prehrambenim i higijenskim paketima, posteljinama, grijalicama, agregatima kao i drugim neophodnim potrepštinama za ljude u Turskoj i Siriji pogođene razornim zemljetrosom.

Vrijedi napomenuti da je sa današnjom donacijom Međunarodni forum solidarnosti Emmaus ukupno odpremio ukupno 25 šlepera raznorazne pomoći ugroženom stanovništvu, a kako je najavljeno iz ove organacije pomoć će biti nastavljena i u budućnosti. Ispraćaju konvoja prisustvovali su  Irfan Halilagić, premijer Tuzlanskog kantona i Ahmed Omerović, ministar nauke i obrazovanja TK.

tk: za tursku i siriju krenuo konvoj sa 33.540 paketića pakovanih ljubavlju djece – radio studio d ::: 99,40 i 97,40 fm
DCIM100MEDIADJI_0699.JPG

tk: za tursku i siriju krenuo konvoj sa 33.540 paketića pakovanih ljubavlju djece – radio studio d ::: 99,40 i 97,40 fm tk: za tursku i siriju krenuo konvoj sa 33.540 paketića pakovanih ljubavlju djece – radio studio d ::: 99,40 i 97,40 fm


studiod.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU